Bezlepkový bramborový salát s jablkem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
598 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
46 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné brambory, mrkev a celer omyjeme. Brambory ve slupce uvaříme v rendlíku ve 4 dl vody. Vaříme je 20 minut, poté je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Zeleninu uvaříme vcelku v druhém hrnci. Vaříme ji 15-20 minut. Poté zeleninu nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V rendlíku si přivedeme k varu 5 dl vody, ve které 1 minutu povaříme mražený hrášek. Scezený a propláchnutý studenou vodou ho přidáme k bramborům. Uvaříme natvrdo vejce v 4 dl vody. Vaříme je 9-10 minut. Vychladlé vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Omyté a oloupané sladkokyselé jablko rozkrojíme, vykrojíme jadřince a pokrájíme na drobné kostičky. Na kostičky nakrájíme drůbeží bezlepkový salám a s jablkem ho přidáme do mísy.
  • 3
    Vše promícháme, ochutíme bezlepkovou hořčicí, majonézou, solí, pepřem, olejem a citrónovou šťávou. Salát důkladně promícháme a odložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny. Bramborový salát s jablkem podáváme jako přílohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.