Bezlepkový chleba s podmáslím, tvarohem a sezamem
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 30gramůDroždí
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- Na potření a posypání chleba
- 2lžíceSezam - semena
- 1decilitrVoda pitná
- Na vytření formy
- Těsto
- 250gramůMouka bezlepková Jizerka
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 2,3decilitryMléko - podmáslí
- 100gramůTvaroh jemný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaChlebové koření hrubě mleté bio
- 250gramůMouka bezlepková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
18 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek: do misky dáme 30 g čerstvých kvasnic, přilijeme 1 dl vlažné vody, přimícháme 1 lžičku cukru a necháme kvásek vzejít.
- 2Do mísy si nasypeme 250 g bezlepkové směsi Schär Mix B, 250 g bezlepkové mouky Jizerka, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chlebového koření a 1 lžičku soli. Přilijeme kvásek, 2.3 dl podmáslí, 100 g tvarohu, 40 g vlahého másla a vše promícháme. Těsto důkladně uhněteme a vložíme do olejem vymazané formy. Chléb necháme kynout asi 40 minut. Potřeme ho vodou a posypeme sezamem. Poté ho dáme do předehřáté trouby na 220°C a pečeme ho dozlatova přibližně 40 minut. Během pečení chleba 2 x 3 potřeme vodou.
- 3Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme ho do čisté utěrky a necháme vychladnout. Až poté ho nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.