Bezlepkový Mac ´n´ Cheese
50 min.
Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 50gramůSýr Parmezán
- 50gramůSýr Čedar
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůBezlepkové těstoviny
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
588 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
- 2Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.
- 3Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.
- 4Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.
- 5Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.