Bezlepkový nářez s rybím filé
75 min.
Ingredience
- 200gramůFilé rybí
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
- Na vytření teriny
- Pečivová směs
- 50gramůPečivo bezlepkové
- 1,5decilitryMléko polotučné
- 40gramůSýr Eidam cihla 30%
- 10gramůStrouhanka bezlepková
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůMouka bezlepková
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžícePetržel - nať
- 200gramůFilé rybí
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
103 g
Tuky
47 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bezlepkové pečivo pokrájíme na malé kousky, zalijeme mlékem a necháme asi 10 minut rozmočit. Přidáme nastrouhaný sýr Eidam, bezlepkovou strouhanku, vejce, hrubou mouku, sůl, pepř, omytou a nadrobno pokrájenou petrželku. Rozmrazené rybí filé rozdělíme na 2 části. Jednu část nadrobno rozkrájíme a dáme do mísy k pečivu. Směs důkladně promícháme, nakonec přilijeme rozpuštěné vychladlé máslo a znovu směs promícháme. Polovinu směsi dáme do teriny (formy) vytřené máslem. Zbylé plátky filé osolíme, ochutíme pepřem, drceným kmínem a poklademe na připravenou směs. Filé pokryjeme druhou částí pečivové směsi a terinu zakryjeme. Vaříme v páře cca hodinu. Po uvaření vyjmeme terinu a necháme nejlépe do druhého dne vychladnout. Nářez s rybím filé vyklopíme z formy, nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.