Bifteky mleté
48 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín drcený
- 2špetkySaturejka
- 50mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso ze svíčkové naškrabeme, nebo nebo najemno nakrájíme, promícháme s pokrájenou cibulí a umeleme na masovém strojku. Přisypeme sůl, pepř, kmín a saturejku. Necháme pár minut odležet, aby se v masu rozpustilo koření a maso dostalo výraznější chuť. Asi po dvaceti minutách vmícháme do mletého masa dvě lžíce vody, vytvoříme 4 plátky asi 2 cm vysoké a na rozpáleném oleji opékáme z každé strany asi 4 minuty.
- 2Ihned podáváme nejlépe s bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.