Bifteky na pepři

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
830 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s horkým mlékem a 2 lžícemi másla. Na máslem vymazaný plech nastříkáme pomocí cukrářského sáčku bramborové pusinky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
  • 2
    Omyté a osušené maso nakrájíme na bifteky a zprudka je opečeme po každé straně 1 minutu na 3 lžících másla a na oleji. Maso vyjmeme, okořeníme a udržujeme teplé.
  • 3
    Ve výpeku podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme svařit. Přidáme zelený pepř a smetanu, osolíme a opepříme.
  • 4
    Bifteky upravíme s bramborovými pusinkami a omáčkou na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.