Bifteky na pepři
40 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 800gramůHovězí svíčková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicMáslo čerstvé
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
830 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s horkým mlékem a 2 lžícemi másla. Na máslem vymazaný plech nastříkáme pomocí cukrářského sáčku bramborové pusinky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
- 2Omyté a osušené maso nakrájíme na bifteky a zprudka je opečeme po každé straně 1 minutu na 3 lžících másla a na oleji. Maso vyjmeme, okořeníme a udržujeme teplé.
- 3Ve výpeku podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme svařit. Přidáme zelený pepř a smetanu, osolíme a opepříme.
- 4Bifteky upravíme s bramborovými pusinkami a omáčkou na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.