Bifteky pečené s cibulí a bramborami
130 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí maso zadní
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 3kusyCibule
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na pečení
- 900gramůBrambory
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na plátky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, maso naklepeme, osolíme a opepříme.
- 2Maso osmažíme na sádle, vyjmeme je, ve výpeku orestujeme cibuli.
- 3Pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, rozprostřeme usmaženou cibuli. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme druhou polovinou brambor, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je vše měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.