Bifteky s česnekem
20 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
86 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na bifteky, hřbetem ruky je naklepeme a upravíme do původního tvaru. Maso opepříme, potřeme olejem rozmíchaným s utřeným česnekem, bifteky naskládáme na sebe a necháme asi 30 minut odpočinout.
- 2Potom maso i s olejem vložíme do rozpálené pánve, opečeme po jedné straně, obrátíme, osolíme a dopečeme.
- 3Bifteky podáváme na nahřátých talířích s kouskem čerstvého másla, obložené cibulkou, křenem, hořčicí a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.