Bifteky s ohnivými játry
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- Na přípravu jater
- 400gramůJátra drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 4decilitryVíno bílé
- 2lžíceKečup ostrý
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 70mililitrůOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, které slabě naklepeme tupou stranou nože. Posypeme solí, pepřem, opečeme v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách 5 minut.
- 2Do jiné pánve na rozpálený olej dáme nakrájená játra. Smažíme je za stálého míchání do poloměkka. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme. Vlijeme víno, povaříme do vyvaření vína a změknutí jater. Nakonec dochutíme játra kečupem, solí, pepřem a odstavíme z ohně.
- 3Teplé bifteky podle porcí poklademe na jednotlivé talíře. Podlijeme teplými játry, na každý talíř přidáme čtvrtku citrónu. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.