Bifteky s ohnivými játry

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
25 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Svíčkovou nakrájíme na silnější bifteky, které slabě naklepeme tupou stranou nože. Posypeme solí, pepřem, opečeme v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách 5 minut.
  • 2
    Do jiné pánve na rozpálený olej dáme nakrájená játra. Smažíme je za stálého míchání do poloměkka. Poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme. Vlijeme víno, povaříme do vyvaření vína a změknutí jater. Nakonec dochutíme játra kečupem, solí, pepřem a odstavíme z ohně.
  • 3
    Teplé bifteky podle porcí poklademe na jednotlivé talíře. Podlijeme teplými játry, na každý talíř přidáme čtvrtku citrónu. Hotové jídlo s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.