Bílá fazolková polévka
25 min.
Ingredience
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůBrambory
- 100gramůCibule
- 1lžíceřepkový olej
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPetržel nať sušená
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 10gramůBujón zeleninový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na oleji dorůžova orestujeme cibulku, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené brambory, zelené fazolky, vodu a zeleninový bujon. Vaříme přibližně 10 minut.
- 2Ve vodě rozmícháme mouku kterou polévku zahustíme.
- 3Osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
- 4Zjemníme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.