Bílá kapustová polévka se slaninou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou kapustu nakrájíme na čtverečky, vložíme do 1/4 litru vařící osolené vody a dusíme doměkka.
  • 2
    Z mouky a sádla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
  • 3
    Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji s měkkou kapustou a jíškou do zbylého vývaru a polévku okořeníme utřeným česnekem, pepřem a solí. Ještě krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.