Bílá kapustová polévka se slaninou
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůKapusta hlávková
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 40gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 250mililitrůVoda pitná
- 30gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kapustu nakrájíme na čtverečky, vložíme do 1/4 litru vařící osolené vody a dusíme doměkka.
- 2Z mouky a sádla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.
- 3Na rozškvařených kostičkách slaniny osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme ji s měkkou kapustou a jíškou do zbylého vývaru a polévku okořeníme utřeným česnekem, pepřem a solí. Ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.