Bílá polévka s hříbky
25 min.
Ingredience
- 125gramůMáslo čerstvé
- 3kusyBrambory
- 2lžičkyOcet vinný červený
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůHříbky čerstvé
- 2lžičkyKopr čerstvý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
903 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
68 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
- 2Do připravené jíšky vlijeme mléko, smícháme s nadrobno nakrájenými bramborami a hříbky. Směs vaříme 15 minut doměkka.
- 3Do skoro hotové polévky klepneme vejce a přidáme kopr, pepř a sůl.
- 4Krátce povaříme a můžeme podávat.
- 5Do každého talířku polévky vlijeme lžičku octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.