Bílá polévka z drůbeže

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
699 mg
Cukr
80 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečlivě očištěné a opláchnuté drůbky a vnitřnosti zalijeme vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až změknou.
  • 2
    Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše uvaříme doměkka a scedíme.
  • 3
    Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z drůbků a zeleniny.
  • 4
    Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  • 5
    Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
  • 6
    Nakonec do polévky vložíme maso z drůbků a vnitřností, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rýži uvařenou v osolené vodě, propláchnutou a okapanou, máslo a polévku ještě krátce povaříme.
  • 7
    Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.