Bílá polévka z drůbeže
80 min.
Ingredience
- 7gramůSůl
- 30gramůCeler bulvový
- 60gramůRýže loupaná
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPetržel - nať
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMrkev kořen
- 600gramůKuřecí drůbky
- 30gramůPetržel kořen
- 1,5litryVoda pitná
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
9 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
699 mg
Cukr
80 mg
Postup přípravy
- 1Pečlivě očištěné a opláchnuté drůbky a vnitřnosti zalijeme vodou, mírně osolíme, uvedeme do varu a zvolna vaříme, až změknou.
- 2Potom přidáme očištěnou, opláchnutou a na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, vše uvaříme doměkka a scedíme.
- 3Dávku prosáté mouky za občasného promíchání mírně opražíme na sucho a za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme vlažným vývarem z drůbků a zeleniny.
- 4Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
- 5Ke konci varu přilijeme mléko, krátce povaříme a polévku procedíme hustým cedníkem.
- 6Nakonec do polévky vložíme maso z drůbků a vnitřností, které jsme nakrájeli na menší kostičky, rýži uvařenou v osolené vodě, propláchnutou a okapanou, máslo a polévku ještě krátce povaříme.
- 7Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať vkládáme do polévky při podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.