Bílá slepičí čorba

150 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou umytou slepici vložíme do 4 l studené vody. Osolíme, opepříme a dáme vařit. V průběhu pomalého vaření(polévka by měla mírně bublat)přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, brambory pokrájené na kostky a vše vaříme do doby, než bude maso měkké.
  • 2
    Uvařenou slepici opatrně vyndáme, obereme maso které pokrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky - čorby.
  • 3
    Zvlášť si rozmícháme v mléce mouku a polévku zahustíme. Po krátkém vaření ještě přidáme do čorby vejce, promícháme a pro zjemnění chuti přidáme 2 lžíce smetany. Při podávání čorby každému dáme na talíř trošku nadrobno pokrájené zelené petrželky.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.