Bílá slepičí čorba
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPetržel kořen
- 2kusyBrambory
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1lžíceMouka kukuřičná
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1200gramůSlepice
- 0,75lžíceSůl
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 4litryVoda pitná
- 0,5kusCeler bulvový
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou umytou slepici vložíme do 4 l studené vody. Osolíme, opepříme a dáme vařit. V průběhu pomalého vaření(polévka by měla mírně bublat)přidáme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, brambory pokrájené na kostky a vše vaříme do doby, než bude maso měkké.
- 2Uvařenou slepici opatrně vyndáme, obereme maso které pokrájíme na malé kousky a vrátíme zpět do polévky - čorby.
- 3Zvlášť si rozmícháme v mléce mouku a polévku zahustíme. Po krátkém vaření ještě přidáme do čorby vejce, promícháme a pro zjemnění chuti přidáme 2 lžíce smetany. Při podávání čorby každému dáme na talíř trošku nadrobno pokrájené zelené petrželky.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.