Bílé fazole na bazalce

170 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole necháme před samotnou přípravou 8 hodin namočené ve studené vodě. Před vařením vodu slijeme.
  • 2
    Fazole přendáme do hrnce se studenou vodou a uvedeme k varu.
  • 3
    Necháme vařit 30 minut, poté slijeme.
  • 4
    Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, sůl, pepř, koření a fazole. Směs uvedeme k varu a s přiklopenou pokličkou ji necháme vařit cca 2 hodiny, do změknutí fazolí.
  • 5
    Uvařené fazole dochutíme utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.