Bílé fazole na bazalce
170 min.
Ingredience
- 130gramůCibule
- 10gramůBazalka
- 600gramůFazole bílé
- 150gramůRajčata
- 38mililitrůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaTymián sušený
- 2000mililitrůVývar drůbeží
- 4stroužkyČesnek
- 12mililitrůProtlak rajčatový
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole necháme před samotnou přípravou 8 hodin namočené ve studené vodě. Před vařením vodu slijeme.
- 2Fazole přendáme do hrnce se studenou vodou a uvedeme k varu.
- 3Necháme vařit 30 minut, poté slijeme.
- 4Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme pokrájená rajčata, rajčatový protlak, vývar, sůl, pepř, koření a fazole. Směs uvedeme k varu a s přiklopenou pokličkou ji necháme vařit cca 2 hodiny, do změknutí fazolí.
- 5Uvařené fazole dochutíme utřeným česnekem a nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.