Bílé fazole s pohankouvou kaší a kysaným zelím
70 min.
Ingredience
- 100gramůFazole bílé
- 2lžičkySůl
- 250gramůPohanka
- 1kusCibule
- 0,5lžíceLibeček
- 250gramůZelí kysané
- 100gramůSádlo škvařené
- 1lžíceCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2,5litryVoda pitná
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole den předem omyjeme a namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme a vložíme je do hrnce se studenou vodou. Přidáme lžičku soli a 1/2 lžičky majoránky, uvaříme při mírné teplotě doměkka (vaříme přibližně 35 - 45 minut).
- 2Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl (1/2 lžičky) a vaříme přibližně 1 - 20 minut do měkka, až se rozvaří na kaši.
- 3Mezitím si očistíme cibuli, pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme několik lístků libečku a rozkrájíme je nadrobno. Kysané zelí krájíme na menší kousky.
- 4V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém cibuli zpěníme do růžova, přidáme k ní kysané zelí, libeček, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut.
- 5Pak k zelí přidáme uvařené (scezené) fazole, pohanku, vše promícháme, popřípadě dochutíme, solí, cukrem, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.