Bílé fazole s pohankouvou kaší a kysaným zelím

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
28 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole den předem omyjeme a namočíme do studené vody. Druhý den je scedíme a vložíme je do hrnce se studenou vodou. Přidáme lžičku soli a 1/2 lžičky majoránky, uvaříme při mírné teplotě doměkka (vaříme přibližně 35 - 45 minut).
  • 2
    Pohanku propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl (1/2 lžičky) a vaříme přibližně 1 - 20 minut do měkka, až se rozvaří na kaši.
  • 3
    Mezitím si očistíme cibuli, pokrájíme ji nadrobno. Omyjeme několik lístků libečku a rozkrájíme je nadrobno. Kysané zelí krájíme na menší kousky.
  • 4
    V hrnci rozpálíme sádlo, na kterém cibuli zpěníme do růžova, přidáme k ní kysané zelí, libeček, promícháme a pod pokličkou dusíme přibližně 7 minut.
  • 5
    Pak k zelí přidáme uvařené (scezené) fazole, pohanku, vše promícháme, popřípadě dochutíme, solí, cukrem, pepřem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.