Bílé hlávkové zelí na severský způsob
30 min.
Ingredience
- 450gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaTeryiaki Marinade & Sauce
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor celý
- 1kusCibule
- 3kusyTymián čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
17 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát.
- 2Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.