Bílé hlávkové zelí na severský způsob

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
17 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát.
  • 2
    Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.