Bílé zelí dušené se smetanou
30 min.
Ingredience
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1,2kilogramyZelí hlávkové bílé
- 2lžíceCukr krupice
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 5lžicSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
177 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, vsypeme zelí a cukr a na mírném plameni za stálého míchání smažíme, až zelí zezlátne. Pánev přiklopíme a alespoň deset minut dusíme. Poté zelí zalijeme smetanou, octem, osolíme, opepříme, promícháme a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.