Bílkový dort s mandlemi
80 min.
Ingredience
- 220gramůCukr krupice
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 2kusyBroskve
- 60mililitrůVíno bílé
- 2lžíceSolamyl
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 40gramůMandle
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky.
- 2Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
- 3Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.