Bílkový dort s mandlemi

80 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
1 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šleháme bílky, postupně přidáme cukr, škrob a ocet. Z tuhého sněhu uděláme dvě kola o průměru 18 cm na plechu s pečícím papírem a posypeme je mandlovými lupínky.
  • 2
    Pečeme hodinu na 120°C. Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
  • 3
    Smetanu ušleháme, polovinu natřeme na jednu placku, přiklopíme druhou a pokryjeme zbylou šlehačkou. Broskve nakrájené na plátky smícháme s dezertním vínem a ozdobíme dort.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.