Bílý chřest se smetanovou omáčkou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do připraveného hrnce vložíme chřest, máslo a cukr, vše zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut na mírném ohni. Poté vodu slijeme a chřest necháme vychladnout.
  • 2
    Smetanovou omáčku si připravíme tak, že do vína dáme žloutky, maizenu, sůl a pepř. Pomalu zahříváme a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Kastrůlek s omáčkou odstavíme a omáčku mícháme, dokud se omáčka neochladí. Poté přidáme zakysanou smetanu.
  • 3
    Na připravené talíře rozložíme chřest a přelijeme smetanovou omáčkou. Vše posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.