Bílý chřest se smetanovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramChřest bílý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceCukr krystal
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůZakysaná smetana
- 1kusPažitka
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Do připraveného hrnce vložíme chřest, máslo a cukr, vše zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Hrnec zakryjeme pokličkou a necháme vařit 20 minut na mírném ohni. Poté vodu slijeme a chřest necháme vychladnout.
- 2Smetanovou omáčku si připravíme tak, že do vína dáme žloutky, maizenu, sůl a pepř. Pomalu zahříváme a šleháme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Kastrůlek s omáčkou odstavíme a omáčku mícháme, dokud se omáčka neochladí. Poté přidáme zakysanou smetanu.
- 3Na připravené talíře rozložíme chřest a přelijeme smetanovou omáčkou. Vše posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.