Biscotti s mandlemi
85 min.
Ingredience
- 200gramůMandle
- 100gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaŠafrán
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSoda jedlá
- 215gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
19 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Neloupané celé mandle rozprostřeme na plech a necháme v troubě péci, až mandle mírně zhnědnou, zhruba 15 minut. Po vychladnutí část mandlí (cca 55 g) umeleme na velmi jemno, zbylou část nahrubo nasekáme.
- 2V míse smícháme cukr, mouku s jedlou sodou, šafrán, sůl a mleté mandle. Ve směsi uděláme důlek, do nějž rozklepneme vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučeném válu přimícháme sekané mandle a řádně těsto vypracujeme.
- 3Těsto rozdělíme na tři díly, z nichž vyválíme válečky o průměru zhruba 2,5 centimetru. Válečky přeneseme na předehřátý plech, lehce potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme asi 20 minut.
- 4Po vyjmutí z trouby krájíme z válečků velmi ostrým nožem plátky silné zhruba 1 centimetr, které vrátíme zpět na plech a asi 25 minut pečeme v troubě při teplotě 140 °C. Na mřížce je necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.