Bistecca alla pizzaiola
40 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 550gramůRajčata
- 600gramůHovězí svíčková
- 2gramyBazalka
- 3stroužkyČesnek
- 2gramyPetržel kudrnka
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
10 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje, necháme stranou odstát.
- 2Rajčata přelijeme horkou vodou a oloupeme slupky, poté je pokrájíme na menší kousky.
- 3Na dalších 2 lžících olivového oleje osmahneme česnek, osolíme a opepříme a smažíme do zezlátnutí česneku. Přidáme rajčata a nasekanou bazalku a vaříme 5 minut.
- 4Na zbývajícím oleji osmažíme zprudka maso, cca 2 minuty z každé strany. Poté maso poskládáme na pánev tak, aby se mírně překrývalo, přelijeme rajčatovou omáčkou a přiklopené necháme podusit 5 minut.
- 5Servírujeme posypané petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.