Blinové placky s uzeným kuřetem a fenyklem
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 35gramůMouka pohanková
- 125mililitrůMléko polotučné
- 80gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 75gramůMajonéza
- 2lžičkyCitronová kůra
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2lžíceTuk
- 2hrstiBazalka
- 160gramůKuřecí maso uzené
- 2lžícePažitka
- 20gramůDroždí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
21 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Nakonec přidáme rozetřený stroužek česneku. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.
- 2Bílek ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Polovinu vykynutého těsta rozprostřeme na tukem vymazanou středně velkou pánev s nepřilnavým povrchem a opékáme z obou stran dozlatova. Totéž učiníme s druhou polovinou těsta a placky necháme zchladnout.
- 3Smícháme 75 g majonézy se 2 lžičkami najemno nastrouhané kůry z biocitronu a touto směsí potřeme jednu placku a posypeme ji tenkými plátky z jedné malé bulvy fenyklu, 2 hrstmi bazalkových lístků, 160 g pokrájeného uzeného kuřecího masa a 2 lžícemi nasekané pažitky. Přiklopíme druhou plackou a rozkrájíme na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.