Bliny obložené vejci a kaviárem
50 min.

Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 35gramůMouka pohanková
- 125mililitrůMléko polotučné
- 80gramůZakysaná smetana
- 5kusůVejce slepičí
- 60mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 1hrstKerblík
- 2lžičkyKaviár
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceTuk
- 20gramůDroždí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
466 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.
- 2Bílky ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Na pánev s nepřilnavým povrchem, lehce vymazanou tukem a středně zahřátou, klademe po lžičkách těsto a pečeme jej tak dlouho, až se na povrchu začnou objevovat bubliny (1 až 2 minuty). Bochánky obrátíme a pečeme dozlatova. Necháme zchladnout.
- 3V misce ušleháme čtyři vejce se 60 ml šlehačky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme na mírném plameni lžíci másla. Vlijeme vaječnou směs a lehce 2 až 3 minuty mícháme, aby vejce ztuhla pouze trochu. Pak je rozdělíme na hotové bliny a obložíme kaviárem z lososa a kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.