Bliny obložené vejci a kaviárem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
33 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
466 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hladkou pšeničnou mouku a pohankovou mouku, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a 80 g zakysané smetany mírně zahříváme dvě minuty za stálého míchání. Když jsou mléko a smetana vlažné, sejmeme je ze sporáku, přidáme žloutek a šleháme, až se všechno spojí. Mléčnou směs postupně přidáváme k mouce s droždím a vymícháme dohladka. Těsto zakryjeme čistou vlhkou utěrkou a necháme ho na teplém místě kynout asi půl hodiny, dokud se na jeho povrchu neobjevují bubliny.
  • 2
    Bílky ušleháme na pevný sníh, přidáme je ke směsi a mícháme důkladně, abychom získali stejnorodé těsto. Na pánev s nepřilnavým povrchem, lehce vymazanou tukem a středně zahřátou, klademe po lžičkách těsto a pečeme jej tak dlouho, až se na povrchu začnou objevovat bubliny (1 až 2 minuty). Bochánky obrátíme a pečeme dozlatova. Necháme zchladnout.
  • 3
    V misce ušleháme čtyři vejce se 60 ml šlehačky, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme na mírném plameni lžíci másla. Vlijeme vaječnou směs a lehce 2 až 3 minuty mícháme, aby vejce ztuhla pouze trochu. Pak je rozdělíme na hotové bliny a obložíme kaviárem z lososa a kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.