Bochánky s ricottou a špenátem
20 min.
Ingredience
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 250gramůRicotta
- 1kusVejce slepičí
- 2lžičkyAnýz mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaTymián sušený
- 75gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
713 mg
Postup přípravy
- 1Špenát opláchneme a odřízneme stonky. V hrnci pod pokličkou je vaříme 5 minut. Necháme v cedníku okapat a vychladnout.
- 2Rozmačkáme ricottu s anýzem a našlehaným vejcem. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán.
- 3Ze špenátu vymačkáme vodu a listy nasekáme. Smícháme špenát se sýrovou směsí. Vezmeme si 1 lžíci směsi, vytvarujeme z ní kuličku a pak ji lehce zmáčkneme do tvaru bochánku. Obalíme ve směsi mouky a tymiánu. Tvoříme bochánky, dokud máme směs.
- 4Větší pánev naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Dáváme do ní postupně bochánky a necháme 4 minuty vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjmeme.
- 5V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozetřený česnek a 3 minuty smažíme.
- 6Česnekovým máslem přelijeme bochánky, posypeme pepřem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.