Bochánky s ricottou a špenátem

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
349 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
713 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát opláchneme a odřízneme stonky. V hrnci pod pokličkou je vaříme 5 minut. Necháme v cedníku okapat a vychladnout.
  • 2
    Rozmačkáme ricottu s anýzem a našlehaným vejcem. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhaný parmezán.
  • 3
    Ze špenátu vymačkáme vodu a listy nasekáme. Smícháme špenát se sýrovou směsí. Vezmeme si 1 lžíci směsi, vytvarujeme z ní kuličku a pak ji lehce zmáčkneme do tvaru bochánku. Obalíme ve směsi mouky a tymiánu. Tvoříme bochánky, dokud máme směs.
  • 4
    Větší pánev naplníme do poloviny vodou a přivedeme k varu. Dáváme do ní postupně bochánky a necháme 4 minuty vařit, dokud nevyplavou na hladinu. Poté je vyjmeme.
  • 5
    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme rozetřený česnek a 3 minuty smažíme.
  • 6
    Česnekovým máslem přelijeme bochánky, posypeme pepřem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.