Bochánky z pórků a batátů
90 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 900gramůBrambory sladké (Batáty)
- 2kusyPórek
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 200gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 2lžíceJogurt bílý
- 60gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžičkyCukr moučkový
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceZázvorové víno
- 4lžíceVývar zeleninový
- 4lžičkyOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.
- 2Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.
- 3Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.
- 4Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.