Bochánky z pórků a batátů

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
79 g
Vláknina
9 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.
  • 2
    Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.
  • 3
    Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.
  • 4
    Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.