Bohatý zeleninový talíř s uzeným
35 min.
Ingredience
- 600gramůMoravské uzené maso
- 1gramMáslo čerstvé
- 300gramůBrambory
- 100gramůKvěták
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůBrokolice
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 4litryVoda pitná
- 100gramůČervená řepa sterilovaná
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 100gramůHrachové lusky
- Omáčka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůPórek
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, kterou osolíme a postupně do ní přidáváme oloupané, na malé kousky nakrájené brambory, oloupanou na kolečka nakrájenou mrkev, rozdělené růžičky květáku a brokolice, nakonec přidáme hrachové lusky a vše povaříme doměkka.
- 2Uvařenou zeleninu scedíme, podle vlastní chuti ještě přidáme sůl, pepř, zeleninu můžeme pokapat citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, pokapeme 2 lžícemi oleje a promícháme.
- 3Omáčka: Máslo dáme do kastrůlku, zahřejeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, necháme probublat a stáhneme z ohně.
- 4Uzené maso nakrájíme na porce a v pánvi na rozpáleném másle zprudka z obou stran opečeme. Opečené maso porcujeme na talíře, přidáme vařenou zeleninu, kterou polijeme připravenou smetanovou omáčkou a vedle masa naaranžujeme na kolečka nakrájenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.