Boloňská omeleta
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 60gramůCibule
- 125gramůŠunka dušená
- 6kusůVejce slepičí
- 60mililitrůMléko polotučné
- 150gramůTěstoviny Fusilli
- 3lžíceSýr Parmezán
- 2lžícePetržel - nať
- 10gramůBazalka
- 60gramůSýr Čedar
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.