Boloňská omeleta

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
23 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájenou cibuli smažíme na 1 lžíci oleje na mírném ohni doměkka. Vmícháme nakrájenou šunku a krátce smažíme. Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a necháme trochu vychladnout. Rozšleháme vejce, mléko, sůl a pepř, přidáme těstoviny, parmezán, bylinky a směs cibule se šunkou a promícháme. V téže pánvi rozehřejeme zbývající olej, vlijeme na něj vaječnou směs a posypeme ji nastrouhaným čedarem. Pečeme při střední teplotě, dokud směs nezačne na okrajích tuhnout. Potom pánev vložíme pod rozehřátý gril, aby se omeleta dopekla. Před podáváním ji nakrájíme na klínky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.