Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty

75 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
950 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
14 g
Sacharidy
145 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Mrkev oškrábeme, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Sterilovaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na kousky. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm krátce cibuli. Pak do pánve přidáme nakrájený česnek, mrkev a slaninu a vše za stálého míchání osmažíme dozlatova. K směsi v pánvi potom přimícháme maso a opékáme ho, až má hnědou barvu. Během opékání mícháme. Do pánve přisypeme nakrájená rajčata, přilijeme víno a vše na mírném ohni za občasného míchání vaříme přibližně 45 minut. Na závěr vmícháme rajčatový protlak, směs dochutíme pepřem a solí.
  • 3
    Špagety dáme vařit do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody na přibližně 8 až 10 minut, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Pak vodu slijeme, těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
Ještě bych chtěla dodat, že na 1 porci stačí 100 g špaget - syrových před vařením.
Anonymní uživatel
čt 13. 8. 2015
Boloňské špagety s hovězím masem a rajčaty
Celkem dobrý recept na boloňské špagety. Používám skoro stejné ingredience, jen místo loupaných rajčat používám rajčata drcená a navíc řapíkatý celer. Postupuji malinko jinak. Jako první přídávám na cibulku se slaninou maso a po vyrestování do tuku zeleninu, pak víno které nechám odpařit a pak rajčata. Vody používám minimálně, pokud mám vývar, dám ten. Špagety se směsí se dají posypat strouhaným sýrem.