Boršč nakyselo
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyČervená řepa
- 4litryVoda pitná
- 5gramůBobkový list
- 4stroužkyČesnek
- 40gramůKopr čerstvý
- 2lžičkyPepř černý celý
- 2lžičkySůl
- 2lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
16 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci přivedeme k varu. Červenou řepu důkladně očistíme, omyjeme, oloupeme malým ostrým nožem, nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme do hliněného hrnce, přidáme loupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, bobkový list, celý pepř, vše zalijeme připravenou horkou vodou a odložíme na studené místo na tři dny odležet.
- 2Červenou řepu přecedíme do jiného hrnce, dáme na oheň, podle vlastní chuti osolíme, dochutíme pepřem a medem, polévku přivedeme k varu. Před dovařením do boršče přidáme nasekaný kopr, hrnec stáhneme z ohně, pod poklicí necháme odpočinou 5 minut a potom rozléváme do hlubokých talířů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.