Boršč s borůvkami
50 min.
Ingredience
- 200gramůBorůvky
- 500gramůZelí hlávkové červené
- 1,5litryVoda pitná
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMed včelí
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
22 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zelí nasekáme, dáme do hrnce, přidáme očištěnou, na struhadle nastrouhanou mrkev, stejně zpracovaný celer, vše osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut, do změknutí zeleniny. Mezi tím borůvky vložíme do kastrůlku, zalijeme malým množstvím (0,5 l) vody a vaříme tak dlouho, se rozvaří. Potom je propasírujeme přes síto a přidáme do hrnce, kde se vaří zelenina, přilijeme smetanu smíchanou s moukou, nasekanou petrželovou nať, podle vlastní chuti ještě dosolíme, dopepříme, doladíme podle potřeby medem, přivedeme k varu.
- 2Uvařený boršč stáhneme z ohně, necháme pod poklicí 5 minut a následně porcujeme na talíře, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.