Boršč z červené řepy
75 min.
Ingredience
- 0,5litrVývar zeleninový
- 100gramůČervená řepa
- 100gramůFazole bílé v rajské omáčce
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 10gramůBobkový list
- 2decilitryPyré rajčatové
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 20gramůPetržel - nať
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
225 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Veškerou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova, přidáme připravenou mrkev, petržel, vhodíme bobkový list a pod poklicí za častého míchání dusíme 15 minut, přidáme červenou řepu, zalijeme vývarem, fazole scedíme a vysypeme je do hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.
- 2Před dokončením vaření přidáme do polévky pyré, podle chuti sůl, pepř, povaříme ještě dalších 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.