Bosenské karbanátky
55 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 600gramůTelecí plec
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůMrkev kořen
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
764 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
58 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rýži spaříme, propláchneme a zalijeme stejným množstvím vody (nebo vývaru). Vaříme tak dlouho, dokud se tekutina zcela nevsákne do rýže.
- 2Omyté maso nakrájíme na kousky a spolu s oloupanou cibulí umeleme. Směs osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme oloupanou, doměkka uvařenou a nasekanou mrkev, vařenou rýži a vše dobře promícháme. Z masové hmoty vytvarujeme kuličky a mírně je zploštíme.
- 3Karbanátky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a smažíme je na horkém oleji v pánvi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.