Bosenský hrnec
170 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůHovězí maso zadní
- 300gramůJehněčí maso
- 30gramůVepřové maso libové
- 0,5litrVíno bílé
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 100gramůLilek
- 100gramůCuketa
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 150gramůSlanina vepřová
- 1decilitrVoda pitná
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 100gramůKapusta růžičková
- 100gramůKvěták
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
35 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí, jehněčí a vepřové maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Maso si dáme do misky, osolíme ho a opepříme. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky a na pánvi osmažíme. Ke slanině přidáme pokrájené maso a orestujeme dozlatova. Omytou všechnu zeleninu (podle vlastního výběru) pokrájíme na kousky. Do zapékací mísy budeme střídavě vrstvit zeleninu a maso - a to tak, že začínáme a končíme vrstvou zeleniny. Poslední vrstvu polijeme olejem, do kterého jsme zamíchali špetku pepře a soli, bílým vínem a dolijeme vodou jen po kraj zeleniny - aby vše bylo ponořené.
- 2Mísu zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme 2 hodiny při 185°C.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.