Božský party chléb Ládi Hrušky
60 min.
Ingredience
- 1kusChléb konzumní
- 100gramůŠunka od kosti
- 100gramůSlanina anglická
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůBazalka
- 1kusPórek
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bochník chleba odshora nakrojíme až téměř ke spodní kůrce. Řezy vedeme asi 1,5 - 2 cm vedle sebe nejdříve v jednom směru a poté kolmo, aby měly zářezy tvar mřížky.
- 2V malém hrnci na mírném ohni rozehřejeme máslo. Do rozpuštěného másla vmícháme 2 prolisované stroužky česneku, nadrobno nasekanou bazalku a na jemné kostičky nakrájenou jarní cibulku.
- 3Do zářezů v chlebu vložíme na kousky natrhané plátky šunky, slaniny a sýru a na kolečka nakrájený pórek. Zářezy s náplní přelijeme máslovou směsí. Osolíme a opepříme podle chuti.
- 4Chléb zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme 20 minut na 180 °C. Po 20 minutách alobal otevřeme a necháme ještě 10 - 15 minut dopéct, aby vznikla křupavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.