Bramboračka s krupkami, houbami a smetanou
50 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 40gramůHouby sušené
- 50gramůKrupky trhané
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1,5lžičkySůl
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 3,5decilitrySmetana zakysaná 15%
- 1,5lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory a mrkev pokrájíme na kostičky.
- 2Sušené houby a krupky, každé zvlášť promyjeme pod tekoucí vodou. Houby namočíme na hodinu do studené vody (asi 1/2 litru), pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
- 3V hrnci si rozpálíme sádlo s máslem a krupky s houbami krátce osmažíme, přilijeme 1,5 litru vody, sůl, majoránku, bobkový list, kmín a pepř.
- 4Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme do měkka. Přibližně po 15 minutách vaření přidáme do polévky brambory a mrkev.
- 5Ke konci vaření přimícháme zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali polohrubou mouku. Nakonec dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.