Bramboračka s krupkami, houbami a smetanou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
40 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory a mrkev pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Sušené houby a krupky, každé zvlášť promyjeme pod tekoucí vodou. Houby namočíme na hodinu do studené vody (asi 1/2 litru), pak je scedíme a pokrájíme na menší kousky.
  • 3
    V hrnci si rozpálíme sádlo s máslem a krupky s houbami krátce osmažíme, přilijeme 1,5 litru vody, sůl, majoránku, bobkový list, kmín a pepř.
  • 4
    Přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu vaříme do měkka. Přibližně po 15 minutách vaření přidáme do polévky brambory a mrkev.
  • 5
    Ke konci vaření přimícháme zakysanou smetanu, do které jsme rozmíchali polohrubou mouku. Nakonec dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.