Bramboračka s kysaným zelím

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
834 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka.
  • 2
    Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
  • 3
    Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout.
  • 4
    Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.