Bramboračka s kysaným zelím
55 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 400gramůBrambory
- 2špetkySůl
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5gramůBobkový list
- 3,1litryVoda pitná
- 300gramůMoravské uzené maso
- 400gramůKysané zelí
- 1lžičkaKmín celý
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůPetržel - nať
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
834 mg
Postup přípravy
- 1Olej rozpálíme v hrnci, vložíme oloupanou a na malé kostky nakrájenou cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, špetku soli, posypeme moukou, sladkou paprikou, vložíme bobkový list, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Brambory povaříme doměkka, vložíme na kostky nakrájené uzené maso, nasekané kysané zelí, kmín a také uvaříme doměkka.
- 2Žloutky metlou prošleháme s 1 dl vody, vlijeme do polévky, chvilku povaříme a stáhneme ze sporáku.
- 3Horkou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí, zamícháme, necháme pod poklici 5 minut odpočinout.
- 4Před podáváním polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.