Bramboračka s tuřínem a zelím
60 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 500gramůTuřín
- 1krajícChléb konzumní
- 1decilitrMléko plnotučné
- 1,5litryVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1decilitrSmetana zakysaná 14%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Čerstvé očištěné zelí pokrájíme na nudličky. Tuřín oloupeme, omyjeme, pokrájíme na kostky. Namočíme krajíc chleba 1 dl mléka. Petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.
- 2Zeleninu dáme do hrnce se studenou vodou (1,5 litru), přidáme sůl (1 lžičku), drcený kmín, vaříme doměkka přibližně 20 minut.
- 3Uvařenou zeleninu scedíme a vývar zachytíme. Zeleninu pak s namočeným chlebem rozmixujeme na kaši, kterou vrátíme za stálého míchání zpět do vývaru (1 litr) a přivedeme znovu k varu. Když rozmixovanou směs povaříme asi 5 minut, přimícháme do polévky smetanu, dochutíme ji solí, pepřem, necháme přejít varem a odstavíme z plotny. Polévku zakryjeme pokličkou a necháme 10-15 minut odstát, pak do ní přimícháme sterilovaný hrášek, petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.