Bramboráčky podle paní domu
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaSůl
- 1kilogramBrambory
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 130mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
781 mg
Postup přípravy
- 1Brambory a cibuli oloupeme a nastrouháme na hrubo. Promícháme s vejcem, moukou, solí a pepřem.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme vždy jednu lžíci směsi a stlačíme ji na placku.
- 3Smažíme asi 4 minuty, vždy 3–4 bramboráky najednou, do křupava. Obrátíme je a pečeme ještě 2 minuty.
- 4Hotové bramboráčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a udržujeme v troubě teplé.
- 5Když jsou všechny hotové, upravíme je na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.