Bramboráčky se zakysanou smetanou

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu. V míse je smícháme s oloupanou, nastrouhanou cibulí, rozšlehanými vejci, hladkou moukou, solí a pepřem.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a lžící do něj vkládáme kopečky těsta. Mírně je zmáčkneme a smažíme po každé straně 3-4 minuty dokřupava.
  • 3
    Hotové bramboráčky vyjmeme na papírovou utěrku a uchováme na teplém místě.
  • 4
    Bramboráčky upravíme na talíře a podáváme se zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Klasika! To prostě musí chutnat každému!
jelito
čt 30. 1. 2014
No nevím, mě se tam moc nezdá ta smetana .... ale každému chutná něco jiného...