Bramboráčky se zakysanou smetanou
30 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 2kusyCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůZakysaná smetana
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
63 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nastrouháme, vymačkáme z nich vodu. V míse je smícháme s oloupanou, nastrouhanou cibulí, rozšlehanými vejci, hladkou moukou, solí a pepřem.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a lžící do něj vkládáme kopečky těsta. Mírně je zmáčkneme a smažíme po každé straně 3-4 minuty dokřupava.
- 3Hotové bramboráčky vyjmeme na papírovou utěrku a uchováme na teplém místě.
- 4Bramboráčky upravíme na talíře a podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
čt 30. 1. 2014
Klasika! To prostě musí chutnat každému!
jelito
čt 30. 1. 2014
No nevím, mě se tam moc nezdá ta smetana .... ale každému chutná něco jiného...