Bramborák po francouzsku
50 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 1špetkaSůl
- 250gramůSýr Brie
- 1decilitrOlej stolní
- 3kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
47 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
616 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané syrové brambory jemně nastrouháme do mísy, přidáme ušlehaná vejce, sůl, olej (1 cl), vše dobře promícháme.
- 2Na olejem vymazanou pánev dáme vrstvu těsta, rozprostřeme jako lívanec a do zlatova opečeme po obou stranách (necháme dobře propéci).
- 3Potom vždy mezi dva bramboráky vložíme na plátky nakrájený sýr a spojené bramboráky dáme znovu na pánev, aby se sýr roztekl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 18. 11. 2015
Bramborák po francouzsku
U receptu jsem postrádala mouku nebo něco obdobného čím by se těsto spojilo. Nevím, zda autorka opomněla napsat do receptu mouku, nebo mouka do receptu prostě nepatřila, každopádně těsto podle tohoto receptu nedrželo, bylo řidké a vodové. Musela jsem zahustit, abych udělala z bramborákového těsta placičky. Pak už vše bylo jak jsem si představovala a bramboráky se dělaly samá radost. Chuťově byli také dobré. Dětem jsem mezi bramboráky vložila plátky sýru Gouda, nám dospělím sýr Brie. Osobně mi více chutnala verze s Brie tak, jak je tu v receptu