Bramborák z chleba se slaninou
35 min.
Ingredience
- 400gramůChléb konzumní
- 4decilitryBujón hovězí
- 50gramůAnglická slanina
- 30gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMajoránka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekMouka polohrubá
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
774 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tvrdý chleba rozlámeme, dáme do mísy a zalijeme hovězím bujonem z kostky. Necháme ho asi 1 hodinu dobře rozmočit.
- 2Anglickou slaninu a vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí.
- 3Rozmočený chleba z bujonu scedíme, dáme zpět do mísy a přidáme k němu cibuli, česnek, slaninu, sůl, majoránku, pepř, kmín, vajíčka a polohrubou mouku. Vše důkladně promícháme, případně dochutíme solí.
- 4V pánvi si rozpálíme olej. Lžící nabíráme těsto, dáme ho na rozpálený omastek, rozetřeme ho na placičku a smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
- 5Podáváme horké i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.