Bramboráky pro celiaky

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
171 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, polovinu z nich nastrouháme a druhou polovinu brambor uvaříme do poloměkka v osolené vodě a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Česnek oloupeme a utřeme. Potom všechny nastrouhané brambory - vařené i syrové smícháme s moukou, ochutíme solí a pepřem, přimícháme česnek, majoránku a s mlékem ze směsi umícháme hustší, ale pořád tekuté těsto. Potom do těsta přimícháme nadrobno nakrájenou šunku.
  • 2
    Nakonec těsto nalijeme na plech, na kterém jsme rozetřeli olej, do výšky 1 centimetru a pečeme, dokud se těsto na povrchu nesrazí.
  • 3
    Když se těsto srazí potřeme bramborák ještě na povrchu tukem a dopečeme dozlatova.
  • 4
    Bramborák podáváme horký, nakrájený na jednotlivé porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.