Bramboráky pro celiaky
80 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 30gramůMouka pohanková
- 1litrMléko polotučné
- 2gramySůl
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceMajoránka
- 1lžičkaKmín drcený
- 3lžíceOlej stolní
- 200gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
15 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
7 g
Cukr
171 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, polovinu z nich nastrouháme a druhou polovinu brambor uvaříme do poloměkka v osolené vodě a nastrouháme na hrubší straně struhadla. Česnek oloupeme a utřeme. Potom všechny nastrouhané brambory - vařené i syrové smícháme s moukou, ochutíme solí a pepřem, přimícháme česnek, majoránku a s mlékem ze směsi umícháme hustší, ale pořád tekuté těsto. Potom do těsta přimícháme nadrobno nakrájenou šunku.
- 2Nakonec těsto nalijeme na plech, na kterém jsme rozetřeli olej, do výšky 1 centimetru a pečeme, dokud se těsto na povrchu nesrazí.
- 3Když se těsto srazí potřeme bramborák ještě na povrchu tukem a dopečeme dozlatova.
- 4Bramborák podáváme horký, nakrájený na jednotlivé porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.