Bramboráky s perkeltem
100 min.

Ingredience
- 4kusyBramborák
- Perkelt
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůHovězí kližka
- 1lžičkaSůl
- 3lžičkyPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika sladká mletá
- 1kusRajčata
- 1kusPaprika zelená
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaPaprika pálivá mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
273 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné cibule a stroužky česneku pokrájíme nadrobno. Špalíček hovězího masa na guláš (nožinu) omyjeme, osušíme a pokrájíme na malé kostky.
- 2V kastrólu na rozehřejeme olej, na něm osmažíme cibuli do zlatova až zlatohněda. Přidáme maso a společně smažíme do doby, až se šťáva z masa zredukuje. Poté maso osolíme, posypeme pepřem, paprikou sladkou i pálivou, vše promícháme, krátce osmažíme a zalijeme horkou vodou. Omyté velké rajče ponoříme na 30 sekund do horké vody, pak zchladíme a oloupeme. Potom ho rozkrájíme na kostičky a přidáme k masu. Omytou papriku rozkrojíme, odstraníme semínka, papriku nakrájíme na proužky a přimícháme je k masu.
- 3Pod pokličkou vše budeme dusit 70-80 minut doměkka. Během dušení maso občas promícháme, případně podlijeme 100-150ml vody. Když je měkké, podle chuti perkelt dosolíme. Oloupaný a omytý křen nastrouháme do misky. Omyté a oloupané sladkokyselé jablko nastrouháme ke křenu, směs promícháme a misku s křenem zakryjeme.
- 4Teplé bramboráky poklademe na talíře, do středu každého bramboráku dáme kopeček hovězího perkeltu i se šťávou, na maso položíme lžíci ochuceného křenu a hned teplé servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.