Bramborová bába s jablky

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
13 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou.
  • 2
    Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova.
  • 4
    Bramborovou bábu podáváme teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.