Bramborová bába s jablky
80 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 1decilitrMléko plnotučné
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůCukr krystal
- 1špetkaSůl
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 5kusůJablka
- 2kusyCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
17 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
13 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 1.5 litru vody. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim mléko s rozšlehanými vejci a cukrem, špetku soli a nakonec prosátou hrubou mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zpracujeme a rozetřeme v menší zapékací míse, kterou jsme si vytřeli máslem a vysypali strouhankou.
- 2Omyjeme jablka, rozkrájíme na čtvrtky, odkrojíme jadřince a nakrájíme je na plátky. V misce jablka promícháme se skořicovým cukrem a plátky poklademe na povrch těsta.
- 3Pečeme v předehřáté troubě při 200-220°C přibližně 45-50 minut dozlatova.
- 4Bramborovou bábu podáváme teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.