Bramborová fritáta

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, omytou jarní cibulku na tenká kolečka. Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a povaříme asi 6 minut. V průběhu vaření zavěsíme nad brambory sítko, vložíme do něj špenátové listy a necháme asi 2 minuty pařit. Špenát vyždímeme a posekáme najemno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme scezené brambory, cibulku a smažíme další 2 minuty. Přidáme špenát, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným parmezánem, vložíme pod gril a grilujeme asi 4 minuty, až se sýr rozteče.
  • 3
    Fritátu naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.