Bramborová fritáta
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 600mililitrůVoda pitná
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
- 120gramůPaprika červená
- 120gramůCibulka jarní
- 20gramůOlej olivový extra panenský
- 5kusůVejce slepičí
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 60gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké proužky, omytou jarní cibulku na tenká kolečka. Do hrnce vsypeme brambory, zalijeme vodou a povaříme asi 6 minut. V průběhu vaření zavěsíme nad brambory sítko, vložíme do něj špenátové listy a necháme asi 2 minuty pařit. Špenát vyždímeme a posekáme najemno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme papriku a smažíme asi 2 minuty. Přidáme scezené brambory, cibulku a smažíme další 2 minuty. Přidáme špenát, zalijeme rozkvedlanými vejci, osolíme, opepříme a necháme vejce ztuhnout. Posypeme strouhaným parmezánem, vložíme pod gril a grilujeme asi 4 minuty, až se sýr rozteče.
- 3Fritátu naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.