Bramborová hnízda s jablky
65 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 125mililitrůVíno bílé
- 1kusMáta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme. Smícháme je se změklým máslem (půl dávky), 4 žloutky, solí a špetkou muškátu. Kaší naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme 4 hnízda. Pečeme je v troubě vyhřáté na 220 stupňů Celsia asi 10 minut.
- 2Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na dílky. 8 jich necháme stranou, zbylé nakrájíme na malé kousky.
- 3Mouku osmahneme na lžíci másla, zalijeme 125ml vody a vína a za stálého míchání necháme přejít varem. Přidáme okapané, nakrájené žampiony, prohřejeme, osolíme a opepříme.
- 4Omáčku a nakrájená jablka upravíme do hnízd a pokrm ozdobíme mátou a dílky jablek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.