Bramborová hnízdečka
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3kusyVejce slepičí
- 2decilitryVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3decilitryOlej slunečnicový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
664 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
65 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
320 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kostky a v osolené vodě uvaříme. Hotové brambory scedíme, přilijeme vývar a šlehačem rozšleháme na řidší kaši, do které přidáme mletou papriku kmín, pepř, vejce, mouku, zabarvíme mletou paprikou a dobře promícháme. Pomoci dlaní tvarujeme kuličky, které na dlani stlačíme, jako karbanátky. Na pánvi rozehřejeme olej a hnízdečka v něm pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.