Bramborová kaše
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 2decilitryMléko polotučné
- 3,5lžíceMáslo čerstvé
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
401 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
- 2Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
- 3Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 10. 2015
Bramborová kaše
Na sucho opraženou strouhanku používám hlavně na sladká jídla, bramborové šišky a bramborové knedlíky se švestkami, nebo na povidlové taštičky. Tak jsem měla premiéru jako posyp na kaši a musím říct, že chutnala. Teď uvažuji, s čím vším se dá zkombinovat nebo se jí jen samotná😁Vyzkoušejte! Co se týká gramáží surovin, tak u kaše se to nedá jednoznačně říct, záleží na bramborách a taky někdo chce kaši spíš hustější a někdo hodně řídkou. Za mě palec nahoru.