Bramborová kaše

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
401 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
  • 2
    Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
  • 3
    Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 10. 10. 2015
Bramborová kaše
Na sucho opraženou strouhanku používám hlavně na sladká jídla, bramborové šišky a bramborové knedlíky se švestkami, nebo na povidlové taštičky. Tak jsem měla premiéru jako posyp na kaši a musím říct, že chutnala. Teď uvažuji, s čím vším se dá zkombinovat nebo se jí jen samotná😁Vyzkoušejte! Co se týká gramáží surovin, tak u kaše se to nedá jednoznačně říct, záleží na bramborách a taky někdo chce kaši spíš hustější a někdo hodně řídkou. Za mě palec nahoru.