Bramborová kaše růžová
40 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceSůl
- 4lžíceStrouhanka
- 2decilitryMléko polotučné
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrProtlak rajčatový
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
6 g
Cukr
401 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.
- 2Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Poté přimícháme rajčatový protlak a kaši opět řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.
- 3Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.